FRENNL

Het museum is momenteel gesloten

Ingrijpende werken zijn aan de gang om het gebouw aan de normen aan te passen (stabiliteit, elektriciteit, veiligheid, verf...). De heropening wordt verwacht voor de zomer 2021. We verheugen er ons op u in een vernieuwd kader te kunnen verwelkomen.

Onze website wordt vernieuwd

Onze website krijgt eveneens een nieuw kleedje, net als het museum. De renovatie vergt wat tijd, maar u vindt hier geleidelijk aan een rijkere inhoud. Bedankt voor uw geduld.

Het museum evolueert geleidelijk aan...

...naar een breder - en hedendaagser - voorstellen van de 18de en 19de eeuw in Saint-Hubert. De eerste veranderingen zullen reeds zichtbaar zijn bij de heropening. Kom ons museum (her)ontdekken !

Welkom

De v.z.w. Musée Pierre-Joseph Redouté (1749-1840) werd op 7 juni 1984 in Saint-Hubert gesticht met als doel tot de faam bij te dragen en werken te bewaren van de bloemenschilder, van zijn familie en van kunstenaars uit zijn tijd die banden hebben met Saint-Hubert, de Ardennen of Luxemburg.

In 1987 stelde de gemeenteraad een gebouw ter beschikking van de vereniging, dat gelegen is in de rue Redouté, nummer 11, rechtover het geboortehuis van de schilder, dat tijdens een bombardement op het einde van de Tweede Wereldoorlog vernield werd.

De vereniging vestigt er eerst het Centre Pierre-Joseph Redouté dat vandaag het Musée Pierre-Joseph Redouté (het museum Pierre-Joseph Redouté) geworden is.

Men kan er verschillende originele werken van de  Rafaêl der bloemen  zien, voorwerpen die hem toebehoorden en enkele etsen van zijn jongste broer Henri-Joseph.

Het museum herbergt ook tijdelijke tentoonstellingen.