FRENNL

Bezoeken van september t.e.m. juni

Van 1 september t.e.m. 3O juni ontvangt ons museum geen individuele bezoekers. Het museum blijft echter op afspraak (info@museepjredoute.be) toegankelijk voor groepen van minstens 10 personen.

Een nieuw kleedje

Gelijkvloers ontdekt u in een volledig nieuwe scenografie de originele portretten van de laatste drie abten van Saint-Hubert, evenals het relaas van het leven in Saint-Hubert en in Parijs van de drie gebroeders Redouté. Op de eerste verdieping herontdekt u Pierre-Joseph Redouté, zijn rozen en de rozemanie.

Het museum evolueert geleidelijk aan...

...naar een breder - en hedendaagser - voorstellen van de 18de en 19de eeuw in Saint-Hubert. De eerste veranderingen zullen reeds zichtbaar zijn bij de heropening. Kom ons museum (her)ontdekken !

Welkom

De v.z.w. Musée Pierre-Joseph Redouté (1749-1840) werd op 7 juni 1984 in Saint-Hubert gesticht met als doel tot de faam bij te dragen en werken te bewaren van de bloemenschilder, van zijn familie en van kunstenaars uit zijn tijd die banden hebben met Saint-Hubert, de Ardennen of Luxemburg.

In 1987 stelde de gemeenteraad een gebouw ter beschikking van de vereniging, dat gelegen is in de rue Redouté, nummer 11, rechtover het geboortehuis van de schilder, dat tijdens een bombardement op het einde van de Tweede Wereldoorlog vernield werd.

De vereniging vestigt er eerst het Centre Pierre-Joseph Redouté dat vandaag het Musée Pierre-Joseph Redouté (het museum Pierre-Joseph Redouté) geworden is.

Men kan er verschillende originele werken van de  Rafaêl der bloemen  zien, voorwerpen die hem toebehoorden en enkele etsen van zijn jongste broer Henri-Joseph.

Het museum herbergt ook tijdelijke tentoonstellingen.